Inspiratie bij zelfonderzoek

Eenvoudig en natuurlijk leven. Zoals je van nature bent.

Natuurlijk grijs of natuurlijk niet?

Op mijn 19e ontdekte ik mijn eerste grijze haar. Niet een beetje grijs, maar een stugge zilveren draad tussen mijn goudbruine lokken.Ik meen me te herinneren dat ik de haar met verbazing aan een vriendin liet zien en dat zij deze voordat ik het doorhad met een ruk uit mijn hoofd trok. Zo die is weg, probleem opgelost. Want grijs haar is een probleem. Als je een vrouw bent althans. In elk geval tot je 75e ofzo. 

Lees meer »

Jezelf tijd gunnen om stil te staan

Ruim 10 jaar geleden stortte ik in. Het renpaard in mij was uitgeput. Ik had zo mijn best gedaan om mee te doen aan wat er door mij van de maatschappij werd verwacht: presteren, veel en efficiënt werken, sociaal actief zijn, er keurig uitzien en een tiptop huishouden nastreven. 

Lees meer »

Jezelf opnieuw uitvinden

Jezelf opnieuw uitvinden kan een pijnlijk proces en tegelijkertijd een enorm verrijkende ervaring zijn.Door het onderzoeken van je overtuigingen ontmoet je de oordelen die je hebt gevormd over jezelf, over anderen, over de wereld. Deze hebben je in het verleden misschien goed geholpen, maar in het hier en nu zijn ze niet langer dienend aan jezelf.Ze worden nu misschien zelfs ervaren als pijnlijk en beperkend. Ze houden je tegen in je groei of ontwikkeling.Als je afscheid neemt van je overtuigingen en oordelen, en je overgeeft aan 'het niet weten' - het grote Niemandsland in jezelf durft te omarmen-, ontstaat er ruimte voor vertrouwen, compassie en een helderder bewustzijn.Je geeft geboorte aan een nieuw leven. Je mag je aangeboren potentieel aan kwaliteiten (her)ontdekken en deze de wereld inbrengen. Jouw unieke plek innemen. Je handelen volgt een meer natuurlijk tempo, vanuit een soort moeiteloosheid. En ook je woorden zijn steeds meer in overeenstemming met je natuurlijke en ware zelf.De bloem van het leven ontvouwt zich voor je. In het HIER EN NU en blaadje voor blaadje.......

Lees meer »

Het leven als kans om te ervaren

In mijn visie is het menselijk leven een kans om op deze aarde bewust te ervaren wie we zijn. En ieder mens heeft zijn eigen unieke pad te gaan om de relatie met zichzelf of de wereld in zichzelf te ervaren.Er is voor veel mensen een verschil tussen wie zij in potentie zijn als ze op deze aarde komen en degene die ze zijn geworden door de (ver)vorming van ouders, vrienden, scholing, cultuur en ervaringen. En daar kun je last van krijgen.Je kunt gaandeweg je leven ermee geconfronteerd worden hoe het voelt als je verwijderd bent geraakt van jezelf. Op die plek blijf je maar rondjes draaien in je hoofd, voel je je ontevreden of verveeld, heb je het gevoel dat je op de automatische piloot leeft of ervaar je steeds meer fysieke klachten.

Lees meer »

De weg naar jezelf kent verschillende wegen

De weg naar jezelf kent verschillende wegen.Mijn lief is de laatste tijd erg druk met zijn werk en als zelfstandige werkt zijn hoofd in de weekenden ook door. Vooruit denken en plannen, administratie bijwerken..Het had dan ook nogal 'wat voeten in de aarde nodig' om hem mee te krijgen voor een wandeling 😉Terwijl we door de natte bossen en heide struinden, vertelde ik over de Forest Boost workshop. Hoe graag ik hiermee vrouwen een moment van onthaasten en bezinning wil aanreiken. Een pauze moment in het vaak drukke hoofd en leven met werk, kinderen en/of andere verantwoordelijkheden. 🌿

Lees meer »

Ik denk dat ik het wel kan

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”Wie zich Pippi Langkous nog kan herinneren, herkent vast ook deze uitspraak van de roodharige en levenslustige meid.Hoe vaak zijn we niet geneigd om het tegenovergestelde te denken.– Ik ben niet creatief– Dat kan ik echt niet– Dat is niet voor mij weggelegd– Ik heb geen groene vingers– Ik kan niet koken– Enz

Lees meer »

Kaartje trekken?

🌳 Als aanvulling op mijn opleiding tot gids Shinrin Yoku Bosbaden, kocht ik de prachtige kaartenset 'Het Orakel van de Keltische bomen'.Zowel in het bos als daarbuiten ervaar ik hoe het mijzelf en ook anderen net even dat beetje extra magie en ondersteuning brengt bij je persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling.Wanneer je mij vraagt om een kaart voor jou te trekken, dan kun je een specifieke vraag stellen of een thema noemen waarover je een boodschap wilt ontvangen.Vervolgens kies ik een moment waarbij ik in meditatie ga en me bewust met jou en je vraag verbind, met de kaartenset in mijn handen. Wanneer ik mijn hartsenergie voel stromen schud ik langzaam de kaarten en noem nogmaals je vraag of thema en vervolgens kies ik de kaart en dus Keltische boom die er voor mijn gevoel uitspringt.Het boekje bij de kaartenset geeft een uitgebreide omschrijving van de energetische betekenis van de boom en welke boodschap deze draagt. Hiervan maak ik intuïtief een samenvatting als antwoord op je vraagstuk. En deel deze vervolgens met je in een persoonlijk bericht.De boodschap die je krijgt kan je helpen om je vraagstuk vanuit een ander perspectief te benaderen, je kunt het meenemen als inspiratie voor de week, maar het kan je ook bevestiging en kracht geven om iets aan te gaan, wat je eigenlijk intuïtief al aanvoelde.Dus wees welkom als je eens een kaartje wilt laten trekken. Ik doe het graag 💚En als je meedoet met een Forest Boost workshop, mag je er eigenhandig eentje trekken!

Lees meer »

Mijn overleden vader

Het is nu 5 jaar geleden dat je heenging. Mijn vader, mijn Heit.De dag waar ik altijd zo bang voor was, dat die zou komen, kwam.Je lichaam kon de verwoestende werking van alcohol niet langer dragen.Wat was je nog jong toen je mij samen met Mem op de wereld zette. Beiden net 20 jaar.We werden wel eens verward als broer en zus (op deze foto was ik 16 en jij 36).

Lees meer »

Money Mindset

De term 'money mindset' vliegt mij de laatste tijd om de oren, sinds ik verschillende ondernemerscoaches volg om inspiratie op te doen.💲Mijn money mindset is voor het merendeel van mijn leven gericht geweest op spaarzaam leven en een 'ik heb weinig nodig' houding naar spullen, kleding, entertainment. Eigenlijk alles waarvoor met geld betaald moet worden.🍀 Deze mindset heeft me veel opgeleverd.

Lees meer »

In het diepe springen

Soms moet je gewoon springen om vooruit te komen. Tenminste zo werkt het voor mij.Een ander kan misschien denken “wat een vreemde bokkesprongen maakt die Aukje toch”, maar voor mij is daar een heel proces aan vooraf gegaan.Een proces van doorvoelen, overdenken, uitspreken. Wat zich in een cirkelbeweging verdiept en niet altijd voor iedereen in mijn omgeving zichtbaar is.Uiteindelijk weet ik vaak allang dat ik ergens mee wil stoppen, maar ik blijf vasthouden uit angst voor het onbekende.Het ‘nieuwe’ planmatig proberen uit te denken uit veiligheidsoverwegingen, voordat ik het oude heb losgelaten, houd de boel alleen maar op.

Lees meer »

De donkere nacht van de ziel

De donkere nacht van de ziel“There is a crack in everything, that's how the light gets in” - zong Leonard Cohen in zijn beroemde nummer ‘Anthem’. Deze zin vat voor mij de essentie van de donkere nacht van de ziel samen.Het is een fase in je leven waarin je geconfronteerd wordt met je geconditioneerde zelf. Het is een periode van diepe reflectie en gaat vaak gepaard met intense pijn en verwarring.Zo verging het mij in elk geval wel zo’n 10 jaar geleden. Het was eenzame tijd met behoorlijk wat slapeloze nachten en toch af en toe een glimp van hoop. Het bleek een belangrijke periode van innerlijke groei te zijn.

Lees meer »

Ruimte innemen

Durf jij jouw ruimte in te nemen?Voor mij is dit altijd nog 1 van mijn grootste uitdagingen. Ik weet dat ik net als een ieder ander het recht heb om gezien en gehoord te worden en toch voel ik regelmatig ‘podiumvrees’.Het is me inmiddels duidelijk dat het belangrijk is om uit mijn schulp te kruipen en mezelf en mijn kwaliteiten te laten zien. Verstoppertje spelen dient mijn ontwikkeling niet meer.Ik noem hier 3 redenen waarom het zo belangrijk is voor mij en een ieder ander om jezelf in je ware omvang zichtbaar te maken.

Lees meer »