Graag neem ik je mee in een aantal belangrijke stappen tijdens een groeiproces, die ik bij mezelf ook regelmatig even bewust onder de aandacht wil brengen.

Vandaag sta ik even stil bij de inspanningen die ik de afgelopen tijd heb geleverd om mijn praktijk Akasha te doen groeien.

Ik heb de zaadjes van mijn droom geplant, het liefde, heel veel aandacht gegeven en geduldig gewacht tot het ontkiemde.

Vaak werd ik tijdens dit proces heen en weer geslingerd tussen gevoelens van hoop, wanhoop, moed en vertrouwen.

Nu de zaadjes van mijn droom langzaamaan bovengronds zichtbaar worden en ik steeds meer vruchten van mijn werk mag oogsten, voel ik mij dankbaar voor het niet opgeven, ook al was en is het lang niet altijd gemakkelijk.

Ze zeggen wel: ondernemen is de meest uitdagende vorm van persoonlijke ontwikkeling. Nou zeg dat wel!

Of jij nu ook een eigen praktijk hebt, of een hele andere persoonlijke ontwikkelingsreis aan het maken bent, met de volgende aandachtspunten kun je je groeiproces mogelijk bewuster beleven en voeden.

✔ Reflectie en dankbaarheid
Neem de tijd om terug te kijken op de weg die je al hebt afgelegd en wees dankbaar voor elke stap, obstakel en moment van groei.
Wees ook dankbaar voor de steun en kansen die anderen je hebben geboden.

✔ Oogsten en vieren
Erken je successen, hoe klein ze ook lijken. Voel je trots over wat je hebt gecreëerd of wat je voor anderen hebt betekend. Door dit te vieren, laad je jezelf op met positieve energie voor de volgende fase van je reis.

✔ Positieve energie omzetten in actie
Gebruik de positieve flow die je hebt gecreëerd om nieuwe doelen te stellen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

✔ Inspireer anderen
Terwijl je zelf groeit en succes oogst, vergeet dan niet dat je dit nooit alleen kunt. Deel je dankbaarheid en inspireer anderen met wat je gaandeweg leert. Met jouw groeiproces bemoedig je mogelijk tegelijk ook anderen om voor hun droom te gaan.

Misschien heb jij hier nog een stap aan toe te voegen?