Over Aukje

Leven om te leren en ontwikkelen

Ik ben Aukje Kinderman (1981) en ik werk op dit moment vanuit mijn Tiny House in Elsloo, gelegen tussen Oosterwolde en Noordwolde. Ik heb bewust gekozen voor een leven zonder eigen kinderen en me te richten op mijn eigen bewustzijnsontwikkeling.

Mijn kracht en kwetsbaarheid

Ik ervaar mijn leven als een reis waarin ik steeds weer word uitgedaagd om mijn eigen unieke pad te blijven bewandelen. Mijn aanpassingsvermogen is zowel mijn kracht als kwetsbaarheid. 

Christelijk opgevoed

Als kind, opgevoed met het christelijke gedachtegoed en in een Fries dorp, was ik vooral bezig met wat ik dacht dat er van mij verwacht werd: een harde werker zijn en het liefst niemand tot last.

Het keerpunt in mijn leven

Dat ik mijn eigen natuurlijke ritme mocht volgen zag ik niet eens als een optie.  Een uiteindelijke burn-out bracht bij mij een echte ommekeer. 

Maatschappelijk werkster 

Mijn professionele ontwikkeling als coach of begeleider begon bij de opleiding Social Work aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Wonen en werken in Suriname

Ik startte mijn loopbaan als maatschappelijk werkster in Suriname. Daar begeleide ik vrouwen en hun partners in situaties van huiselijk geweld en trainde beroepsgroepen in de gezondheidszorg in het herkennen van en omgaan met de signalen hiervan. Ook begeleide en superviseerde ik studenten van de Social Work academie die naar Suriname kwamen voor hun stageopdrachten.

Burn-out en PTSS

Na 6 jaar keerde ik terug naar Nederland en heb hier ook nog een poosje gewerkt als ambulant maatschappelijk werkster en daarna als groepsbegeleider in de gehandicaptenzorg. Totdat ik een burn-out kreeg in combinatie met posttraumatische stress.

Herstellen in de natuur en opnieuw beginnen

De helende kracht van de natuur

Drie kwartier 'praten over' in een kantoorruimte leverde helaas alleen maar extra onrust in mijn hoofd en enorme spanning in mijn lijf op. Zijn in de natuur en struinen door het bos, bleek voor mij vooral helend te zijn. Het kalmeerde mijn zenuwstelsel en ik leerde er afstemmen op een natuurlijker ritme.

Mijn eigen weg gaan

Eenmaal hersteld, al word je nooit weer 'de oude' en dat is denk ik ook niet de bedoeling, voelde ik steeds duidelijker het verlangen om mijn eigen weg te gaan in mijn toekomstige werk en de natuur hierin mijn bondgenoot te maken. 

Een nieuwe start met Praktijk Akasha

In 2020 ben ik met Praktijk Akasha begonnen en sindsdien ontvouwde mijn aanbod zich stap voor stap tot wat het nu is.

Mijn Leerweg

Gids Shinrin Yoku Bosbaden, Shinrin Yoku Academy 

Human Design basis & verdieping, KiesvanuitjeKracht

Basisopleiding Natuurcoaching, Innersteps

Reiki 1

HAVO, Ichtus College in Drachten