Je gespleten voelen.

Heb je ooit wel eens het gevoel gehad dat je jezelf verloochent om aan de – al dan niet ingebeelde – verwachtingen van anderen te voldoen?

Dit kan voelen alsof je vastzit tussen twee verschillende versies van jezelf - degene die je echt bent en degene die je anderen wilt laten zien.

Het is begrijpelijk dat je wilt voldoen aan de verwachtingen van de mensen om je heen. Het kan eng zijn om je ware zelf te laten zien, vooral als je bang bent voor afwijzing of veroordeling.

We willen allemaal geaccepteerd en geliefd worden, en soms lijkt het alsof we onszelf moeten veranderen om dat te bereiken.

Terwijl het eigenlijk juist andersom is.

Juist door authentiek te zijn leg je de basis voor echte verbindingen en vervulling in het leven. Wanneer je jezelf verbergt achter een masker, verlies je de kans om echt gezien en begrepen te worden.

Als je dit herkent, zijn hier een paar stappen die je kunt nemen:

1. Wees eerlijk tegen jezelf:
Neem de tijd om te reflecteren op wie je werkelijk bent, los van de verwachtingen van anderen. Wat zijn je passies, interesses en waarden? Omarm ze, zelfs als het betekent dat je anders bent dan de mensen om je heen.

2. Accepteer jezelf:
Niemand is perfect, en dat geldt ook voor jou. Accepteer je tekortkomingen en eigenaardigheden. Wees liefdevol naar jezelf toe, zoals je zou zijn naar een goede vriend of geliefde.

3. Stel grenzen:

Schep duidelijkheid over wat en/of wie je wel en niet wit toelaten in je leven en waar je je energie aan wilt besteden. Dit kan moeilijk zijn, maar het zal je helpen om jezelf te beschermen en trouw te blijven aan wie je bent.

Je verdient het om volledig jezelf te zijn en te leven op je eigen voorwaarden!