Mijn ervaring met een sessie in het bos met Aukje:

🔸 Nadat Aukje me stap voor stap begeleidde in aanwezig zijn in mijn lichaam en in het bos, gingen we zitten praten op een boomstam om mijn thema helder te krijgen.

🔸 Mijn thema voor deze sessie wist ik al, maar door Aukje haar vragen werd dit nog duidelijker: mijn dierbaarste mensen zitten in ingewikkelde situaties en zijn aan het overleven. Ze hebben op dit moment weinig te geven en vinden mijn aandacht vaak te veel, waardoor ze afstand houden. En dat doet zeer.

Ze houden van mij en ik van hen en toch ben ik in deze periode steeds bezig om heel strategisch mijn woorden en gedrag te overwegen. Om afwijzing te voorkomen.
Deze manier van omgaan met met mijn dierbaren geeft me vaak een verkrampt gevoel in mijn keel en mijn onbevangenheid stroomt niet meer.

 

🔸 Aukje vroeg me voorwerpen uit de natuur te zoeken, die symbool staan voor bovenstaande gevoelens. Dat maakte het thema nog meer helder.

Bij de plek van een holle boom (foto), waar mijn dierbaren zich denkbeeldig terugtrokken lag een stammetje. Een grens. Daar ging ik aan voorbij staan, dat voelde benauwd. Ik deed automatisch een stap naar achteren en kreeg al meer lucht. Ik wilde eigenlijk zelf meer afstand bleek...

🔸 Hierna vroeg Aukje me een plek te zoeken waar ik me goed voelde. Dat was op een kruispunt. Een wandelpad dat ik nog niet kende trok me erg: avontuur!!

🔸 Het inzicht wat ik meeneem: mijn keel is mijn aandachtspunt als ik weer in dit thema verstrikt raak. Aandacht is belangrijk en op avontuur gaan.

🍀 Mijn verhaal kwijt kunnen was al heel prettig! Aukje luistert heel precies, haalt de essentie er uit en checkt dit bij me. Ook voelde ik me verzorgd doordat ze een zitmatje had meegenomen, warme thee en koekjes!