Je anders voelen dan de rest

Voel jij je ook wel eens anders?

Het gevoel van me anders voelen is regelmatig in mijn leven voorbij gekomen: op school, onder leeftijdsgenoten, op het werk en op sociale aangelegenheden. Ik voelde me nooit echt onderdeel van de groep, meer een soort outsider die het geheel observeerde.

De ene keer voel ik mij hier ongemakkelijk bij en de andere keer geniet ik enorm van mijn interesse en liefde voor de mens en haar verschijningsvormen, waarbij ik allerlei inzichten over het leven en sociale interacties ontvang.

Inmiddels heb ik mijn anders zijn steeds meer geaccepteerd. Ik hoef al lang niet meer zo nodig ‘gewoon’ met alles mee te doen ‘omdat het zo heurt’.

Toen Human Design op mijn pad kwam, werd mij ineens een hoop duidelijk over waarom ik me altijd zo anders heb gevoeld en wat mijn rol is in de wereld. Het energietype waarmee ik geboren ben, die van een mentale projector, komt slechts 2% voor. Niet zo gek dus dat ik me zo anders voel(de).

Human design is een systeem dat je laat zien hoe jouw unieke energie werkt en hoe je kunt samenwerken met anderen. We zijn namelijk allemaal anders!

Ik val dus onder het energietype ‘projector’(totaal 20%) en in zijn algemeenheid kan daarover gezegd worden dat ik hier ben om anderen te gidsen en systemen te optimaliseren.

Ik zie en voel de energie van anderen, hun ware potentieel, maar ook wat hen daarin blokkeert. Het is alleen wel zo dat mijn wijsheid niet voor iedereen is.
Het is belangrijk dat ik wacht op de erkenning van een uitnodiging voordat ik mijn visie of adviezen deel met anderen (wat nog niet zo eenvoudig is).

Als mentale projector (met een grotendeels ontvankelijk energetisch systeem) ben ik in hoge mate gevoelig voor de energie van mijn omgeving. Hier kan ik gemakkelijk door in verwarring raken en mezelf mee belasten en het is tegelijkertijd mijn manier van kennis en wijsheid opdoen.

Het zijn in de natuur helpt mij altijd weer om terug te komen bij mezelf en de kalmte van mijn eigen energie.