Mabon, oftewel de herfstequinox valt dit jaar op 23 september. Het markeert het officiële begin van de herfst en op deze dag zijn dag en nacht precies even lang, wat symbool staat voor balans en harmonie.

Het is een periode van overgang en verandering. Terwijl de natuur om ons heen langzaam transformeert en zich klaarmaakt voor de winter, worden ook wij uitgenodigd om naar binnen te keren en ons voor te bereiden op persoonlijke groei en transformatie.

In veel spirituele tradities wordt de herfstequinox gezien als een tijd van oogsten en dankbaarheid. We reflecteren op alles wat we hebben bereikt gedurende het jaar. 

We staan stil bij wat we willen loslaten en achterlaten. Het is een periode van innerlijke rust en introspectie.

Er zijn verschillende manieren waarop je de herfst equinox kunt vieren.

🍂Maak een natuurwandeling:
Geniet van de kleurrijke bladeren, de veranderende natuur en de frisse lucht.

🍂Creëer een dankbaarheidsritueel:
Neem de tijd om stil te staan bij alles waar je dankbaar voor bent. Schrijf deze dingen op of maak er een mooie collage van.

🍂Bereid een seizoensgebonden maaltijd:
Gebruik ingrediënten die passen bij de herfst, zoals pompoen, appels en kaneel.

🍂Reflecteer:
Neem de tijd om naar binnen te keren en reflecteer op wat je hebt bereikt en welke stappen je wilt nemen in de komende periode van transformatie.

De foto's in deze post zijn van een paar jaar geleden toen ik midden in mijn herstelproces zat. Het oogstproces na de seizoenen van zaaien, aandacht en zorg geven, heeft mij zoveel geleerd over natuurlijke groeiprocessen en daar is ook mijn verlangen ontstaan om de natuur te betrekken in mijn werk.

Wil je een reflecterende 1-op-1 bossessie ervaren of samen met een klein groepje vrouwen je laten inspireren door de energie van MABON tijdens een bosbad workshop? Neem dan contact met mij op via link in bio of stuur een persoonlijk bericht.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.