De transitie waarin het oude wordt verruild voor het nieuwe.

🍂 Met Samhain markeerden onze Keltische voorouders het einde van de zomer en het begin van de donkere, winterse maanden.

🙏 Wie meer wil leven op het ritme van de seizoenen kan zich in deze moderne tijd nog steeds laten inspireren door de magie van oude tradities zoals het vieren van Samhain.

🔸 In de overgang van 31 oktober naar 1 november vieren we niet alleen de overgang naar het koude seizoen, maar eren we ook de cyclus van leven en dood, licht en donker.

🔸 Het is een tijd waarin de sluiers tussen de wereld van de levenden en de doden dunner worden, waardoor communicatie met onze geliefden die zijn overgegaan gemakkelijker wordt.

🔸 Het is een tijd voor introspectie en loslaten. We kijken terug op het afgelopen jaar en zijn dankbaar voor wat is geweest. Maar we richten ons ook op de toekomst en stellen nieuwe doelen voor onszelf.

🔸 Samhain moedigt je aan om oude gewoontes los te laten en ruimte te maken voor groei en verandering.

🔸 Een ander belangrijk aspect van Samhain is de verbondenheid met de natuur. Veel mensen zoeken in deze periode de rust en sereniteit op van het buiten zijn en zich te omringen met de prachtige herfstkleuren en de geur van de aarde.

💚 Zelf maakte ik vandaag dit altaartje om mijn overleden vader te gedenken. Hij stierf bijna 5 jaar geleden op 57- jarige leeftijd aan de gevolgen van alcoholisme.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.