Coaching in en met de natuur

Eenvoudig en natuurlijk leven. Zoals je van nature bent.

RUST EN RUIMTE VOOR JEZELF

Even uit de hectiek stappen

Natuurcoaching is een vorm van begeleiding waarbij we even uit de hectiek van de dagelijkse mensenwereld stappen.  Zo krijg je de gelegenheid om in alle rust en stilte verbinding te maken met jezelf, je eigen natuur en wat daar in leeft. 

 

De natuur heeft geen oordeel

In plaats van je verhaal te delen in een gesloten binnenruimte terwijl we tegenover elkaar zitten, bied het bos ons ruimte,  frisse lucht, beweging en je voelt dat de natuur geen oordeel over je heeft. Dit helpt je om de oordelen die je over jezelf hebt los te laten, zodat er ruimte ontstaat voor verandering.

 

Je hele wezen doet mee in het proces

Als Natuurcoach erken ik de holistische aard van je bestaan - lichaam, geest en ziel. Door middel van aandachtig luisteren naar je gedachten en gevoelens, het doen van oefeningen en meditaties in de natuur, word jouw hele wezen evenwichtig betrokken in het proces. 

 

Je ontspant en wordt wakker

Ervaar de ontspannende, verkwikkende en bespiegelende kracht van de natuur terwijl we samen door de prachtige omgeving van het Drents Friese Wold struinen.

Bij natuurcoach Aukje Kinderman kun je kiezen uit een gevarieerd aanbod aan sessies. Het traject Leef je waren natuur in lijn met je human design wordt aangebevolen als je echt een transformatie wilt doormaken

EVEN SPARREN OF EEN TRANSFORMATIE

Als we elkaar nog niet kennen, neem dan eerst contact op voor het maken van een afspraak voor een telefonische kennismaking  of via beeldbellen.  We kunnen dan verkennen of er een klik is en of ik de juiste persoon voor je ben om mee op pad te gaan en waar je behoefte ligt. Vervolgens maken we een afspraak voor in het bos. Uiteindelijk bepaalt jouw vraag de inhoud en ook de hoeveelheid sessies die je nodig hebt. Om je toch een beeld te geven, volgt hieronder een omschrijving van een aantal mogelijkheden.

 

Even sparren houd je in beweging

Wil je vooral graag even sparren over een thema in je leven, zoals: jouw human design experiment, natuurlijk ondernemen, of wat een volgende stap voor jou kan zijn? Of heb je al eens een natuurcoaching traject bij mij gedaan? Dan is 1 sessie van een uur een goede optie. Het is ook een manier om aan den lijve te ervaren of mijn energie bij jou past, alvorens je kiest voor een traject van meerdere sessies. 

 

Helderheid geeft rust en ruimte

Wil je meer helderheid over een vraagstuk in je leven? In een sessie van max 2 uur help ik je met een oefening in de natuur inzicht te krijgen in je situatie zoals die nu is. Hier wordt niet alleen je bewuste denken erover, maar ook je onbewuste voelen erbij betrokken. (H)erkennen 'wat is', is een belangrijke stap die we vaak geneigd zijn om over te willen slaan. Je ervaart in deze sessie wat 'zijn met wat is', je brengt.

 

Kiezen voor wat je werkelijk wilt

Na een eerste sessies heb je helder gevoeld wat je verlangen is en in een traject van 3 sessies gaan we dit verlangen vertalen naar een specifieke wens of doel. Wat wil je nu precies, hoe ziet dat er uit en wat zou het voor je betekenen als je dit realiseert? Maar ook: welke vragen roept dit op, wat vind je spannend? En hoe kun je hiermee omgaan? Ga je kiezen voor wat je werkelijk wilt?

 

Je natuurlijke hulpbronnen aanspreken

Om vervolgens ook daadwerkelijk stappen te kunnen zetten richting jouw droom of wensbeeld, is het belangrijk om inzicht te krijgen in je eigen kwaliteiten die je hiervoor kunt inzetten, maar ook welke hulp je hierbij van anderen nodig hebt. Aan het einde van een traject van 5 sessies maken we samen concreet welke acties je de komende tijd gaat ondernemen, zodat het niet alleen bij een droom blijft.

 

Gaan en volhouden

Als je eenmaal helder hebt wat je te doen staat, kan een denkbeeldige stok achter de deur hebben, het verschil maken of je ook de nodige stappen blijft ondernemen richting je gewenste leven. Maar ook om tussendoor te evalueren hoe het in de praktijk gaat en of er iets bijgeschaafd mag worden aan je acties. Met een traject van 7 sessies zijn we ongeveer een half jaar met elkaar onderweg en als je echt een transformatie wilt doormaken wordt deze optie daarom aanbevolen.

 

Leef je ware natuur in lijn met je human design

Wil je echt een diepgaande transformatie doormaken en handvatten meekrijgen die je op elke situatie in je leven kunt toepassen? Dan is het complete traject Leef je ware natuur in lijn met je human design echt wat voor jou. Je ontvangt 7 sessies in het bos en 2 sessies over jouw Human Design bij mij thuis in Elsloo of online. 

TARIEVEN

Aantal sessies Natuurcoaching Thema Excl. 21 % BTW
1 Sessie van 1 uur Sparren houd je in beweging € 67,-
1 sessie van max 2 uur Helderheid geeft ruimte € 97,-
3 sessies van max 2 uur Kiezen voor wat je wilt € 287,-
5 sessies van max 2 uur Je natuurlijke hulpbronnen aanspreken € 477,-
7 sessies van max 2 uur Gaan en volhouden € 667,-
7 sessies van max 2 uur in het bos en 2 bij mij thuis Compleet traject met mijn AKASHA model € 977,-

MIJN AKASHA MODEL 

Natuurcoach Aukje Kinderman maakt gebruik van haar Akasha methode tijdens een coachtraject.

WAT ANDEREN HEBBEN ERVAREN

"Ik vond het verrassend dat mijn situatie zo beeldend terug te zien was in de natuur en de rust die over mij kwam door er naar te kijken. 

In de natuur praten over mijn situatie voelt voor mij echt anders dan dat ik tegenover iemand zit, en het gevoel heb dat ik constant oogcontact moet maken."

Gecoacht worden in de natuur is extra effectief omdat je de natuur er als tweede coach gratis bij krijgt. De natuur geeft je altijd een magische boodschap als je er voor open staat

"Dit coachtraject heeft me in relatief korte tijd tot grote inzichten en veranderingen gebracht. Geen steriele ruimte met 2 stoelen en een tafel, maar de natuur als gespreksruimte. Hierdoor werd elke sessie een belevingIk ben er in dit traject achter gekomen wat me belemmert, wat ik belangrijk vind en wat ik nodig heb. Voor mij grootse dingen".

"Gedurende een traject van 5 sessies heb ik stappen durven zetten om te kunnen veranderen van werk.

Ik ben gaan doen wat ik eigenlijk altijd al had willen doen, namelijk werken met kinderen. Ik durf mezelf en mijn kwaliteiten nu steeds meer te laten zien, hoe spannend ik het ook vind."

Leef je ware natuur in lijn met je human design met behulp van een compleet traject bij natuurcoach Aukje Kinderman

“Ik vond het erg fijn dat Aukje de persoon achter de coach liet zien en dit hielp mij om me op mijn gemak te voelen. Dat zij zacht in contact is en haar stem een prettig klinkende toonhoogte heeft, was helpend voor mij om te kunnen voelen."

"Aukje is echt een hele fijne vrouw. Ze stelt de juiste, treffende vragen, geeft ruimte, straalt veel rust en vertrouwen uit, is zeer intuïtief en ze ziet je echt, met alles wat is. Oordeelloos, warm, oprecht nieuwsgierig en ontzettend doortastendDankbaar voor dit traject!"

"Toen Aukje mij vertelde dat de sessie ongeveer 1,5 uur tot 2 uur ging duren, leek mij dat nogal lang; zou er zo veel te bespreken zijn? Toen we eenmaal in het bos waren, ging ik dusdanig op in het moment, dat ik even helemaal niet meer bezig was met tijd. Ik heb dat als heel fijn ervaren als bezige bij die altijd 'aan' staat."

"Voordat ik mij opgaf voor de eerste sessie waren er natuurlijk twijfels: past dit wel bij mij en ben ik hier niet te nuchter voor? Toch voelde ik dat deze vorm van coaching misschien juist datgene was wat ik nodig had. De vragen van Aukje brachten mij tot nieuwe inzichten en dit heeft ervoor gezorgd dat ik zelf weer in actie ben gekomen om mezelf eens wat vaker op nummer 1 te zetten en de dingen te gaan ondernemen die voor mij belangrijk zijn om in balans te blijven. Kortom een aanrader voor iedereen die bewust naar zichzelf durft te kijken en openstaat voor verandering!"

EEN SLIMME MEID IS VOORBEREID

Trek gemakkelijk zittende kleding aan

Afgestemd op de temperatuur en het weertype van de dag. Denk hierbij aan plat schoeisel, wat vies en/of nat mag worden, indien nodig een regenpak, muts, sjaal of handschoenen.

 

Gebruik een rugzak ipv schoudertas

Voor je persoonlijke spulletjes zodat je je armen en handen vrij kunt bewegen. En eventueel een pen en notitieboekje.

 

Houd je agenda zo leeg mogelijk

Voor en na de sessie. Dit helpt je om gemakkelijker in de vertraging te komen. Na de sessie is het fijn als je nog even wat tijd met jezelf hebt voor reflectie of om iets op te schrijven.

Een slimme meid is goed voorbereid op elk weertype. Er bestaat dan ook geen slecht weer, alleen slecht gekozen kleding